Usein kysytyt kysymykset • Toimitila


Mikä on vakuus palvelu? / Miten palvelu käytännössä toimii?

Vakuus.fi on palvelu, jonka kautta vuokralainen voi hakea liiketilan vuokravakuuteen tarvittavaa rahoitusta. Vuokravakuusrahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa: Avaa ilmainen käyttäjätili ja tee sähköinen rahoitushakemus. Kerro rahoitushakemuksessa tiiviissä paketissa minkälaiseen liiketilaan olet hakemassa rahoitusta ja hieman yrityksen toimintasuunnitelmasta.

Kun olet avannut käyttäjätilin ja tehnyt liiketilan vuokravakuuteen tarvitsemastasi summasta rahoitushakemuksen, rahoitusosastomme käy hakemuksen läpi, tarkistaa yrityksen luottotiedot ja luottokelpoisuuden. Rahoituspäätöksen saat 2-3 arkipäivän kuluessa. Palvelumme ei normaalisti vaadi reaalivakuuksia, vaan yleensä yhtiön vastuuhenkilöiden takaukset riittävät (takauksen tyyppi riippuu haettavasta rahoitusmäärästä).

Vakuus.fi palvelu on täysin verkossa toimiva palvelu, joka nopeuttaa rahoituksen hakemista, päätöksen tekoa ja käyttöönottoa.


Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Palvelu on tarkoitettu liiketilan vuokraajalle. Vuokravakuusrahoitusta hakevan yrityksen on oltava Suomalainen.


Miten haen vuokravakuusrahoitusta?

Avaa käyttäjätili palveluumme ja tee sähköinen rahoitushakemus. Saat rahoituspäätöksen 2-3 arkipäivän kuluessa. Käyttäjätilin avaaminen ja rahoitushakemuksen tekeminen on ilmaista.


Vuokranantaja / Välittäjä ei tunne palveluanne, miten toimin?

Pyydä vuokranantajaa tai vuokravälittäjää tutustumaan palveluumme vakuus.fi sivuilla tai ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme (info@vakuus.fi | 020 7751 539, ark. 9.00 – 15.30). Palvelun käyttö on heille maksutonta. Voit myös lähettää vuokranantajalle ja välittäjälle infopaketin palvelustamme oman käyttäjätilisi kautta.


Ovatko henkilötietoni ja pankkitunnukseni turvassa?

Vakuus.fi -palvelussa käytettyjä henkilötietoja ei luovuteta millekään ulkopuoliselle taholle. Ne näkevät vain vuokrausketjussa toimivat henkilöt (vuokranvälittäjä/vuokranantaja). Vuokralainen allekirjoittaa sähköisesti omilla pankkitunnuksillaan tarvittavat sopimukset. Niitä ei tallenneta missään vaiheessa palveluun. Sähköisessä allekirjoittamisessa käytetään suomalaisten pankkien TUPAS-tunnistautumista.


Kenen tilille raha tulee?

Takuuvuokra siirretään takauksen muodossa vuokranantajan vakuus.fi -käyttäjätilille. Vuokrasuhteen päättyessä takuuvuokra palautuu vuokralaisen vakuus.fi -käyttäjätilille. Mikäli vuokralainen rikkoo vuokrasopimuksen velvoitteita, korvataan vahingot suoraan vuokranantajan pankkitilille.


Kuinka suuria vakuuksia pystytte rahoittamaan?

Varsinaista ylärajaa rahoitettaville vuokravakuuksille ei ole määritelty vaan jokainen rahoitushakemus käsitellään ja katsotaan tapauskohtaisesti. Avaa ilmainen käyttäjätili ja tee rahoitushakemus, saat rahoitushakemuksen 2-3 arkipäivän kuluessa.


Paljonko palvelu maksaa?

Käyttäjätilin avaaminen ja vuokravakuusrahoituksen hakeminen on täysin ilmaista eivätkä sido hakijaa jatkotoimenpiteisiin. Kun palvelun tarjoama vuokravakuusrahoitus otetaan käyttöön, maksat rahoitettavasta summasta (9,5 % + 3 kk euribor) korot, tilinhoitomaksun 5,90 eur/kk sekä kertaluontoisen tilinaktivointimaksun 120,00 eur. Voit maksaa pelkät korot koko vuokralla olemisen ajalta tai lyhentää pääomaa oman aikataulun mukaisesti, jolloin myös maksettavan koron osuus pienenee samassa suhteessa. Tutustu rahoituslaskuriimme ja laske oma rahoitustarpeesi.


Olen saanut vuokravakuusrahoituspäätöksen, mutta en tarvitsekaan palvelua. Kuinka toimin?

Vakuus.fi -palveluun voi avata käyttäjätilin veloituksetta. Mikäli rahoitusta ei tarvitakaan, ei tehty käyttäjätilin avaus ja myönteinen rahoituspäätös vielä sido tai velvoita asiakastamme mihinkään. Mitään toimenpiteitä ei tarvitse erikseen tehdä. Haettu vuokravakuusrahoitus on voimassa kolme (3) kuukautta ja raukeaa sen jälkeen automaattisesti.


Sain myönteisen rahoituspäätöksen, mutta vuokravakuussumma on korkeampi kuin mitä olen hakenut. Miten voin korottaa summaa?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme (info@vakuus.fi | 020 7751 539, ark. 9.00 – 15.30). Teemme asiasta uuden rahoituspäätöksen.


Voinko maksaa koko vuokravakuussumman pois kesken vuokrasuhteen?

Kyllä. Mikäli koko vuokravakuusrahoituksesta haettu summa maksetaan pois, ei Vakuus.fi palvelusta synny sen jälkeen kustannuksia.


Voiko Vakuus.fi palvelun vuokravakuusrahoitussopimuksen katkaista kesken vuokrasuhteen?

Kyllä. Sopimuksen voi katkaista vaikka vuokrasuhde vielä jatkuisikin. Tuolloin vuokranantajan kanssa tulee sopia erikseen korvaavasta vakuudesta. Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme, puh. 020 7751 539.


Vuokrasuhde on päättymässä, miten toimin?

Kun vuokrasuhde päättyy, vuokranantajan kuuluu vahvistaa vuokrasuhteen päättyminen ja tehdä vuokravakuuden palautus vuokralaisen Vakuus.fi palvelun vakuustilille. Mikäli vuokralainen on huolehtinut vuokrasopimuksen ja Suomen Vakuusrahoitus Oy:n sopimusten mukaisista velvoitteista sovitulla tavalla, päättyy vuokralaisen maksuvelvollisuus Vakuus.fi palveluun.